Imamo zmagovalce!
Čestitke Janji in Patriciji za zmago v finalnih dvobojih!

Ljubitelji izdelkov MEGGLE, domače kuhinje in uživanja jedi z družino in prijatelji so nas nadobudno spremljali. Najpogumnejši pa so si drznili se pomeriti v zabavnih kulinaričnih dvobojih, ki so se odvijali na Facebook strani MEGGLE Slovenija in platformi Gourmeggle (www.gourmeggle.eu) z nazivom »Dvoboj smetane za kuhanje« in »Dvoboj sladke smetane«.

Pomnimo, po izbranem receptu, v katerem je bila nepogrešljiva sestavina MEGGLE izdelek, so se naši Gourmeggleovci in vsi sledilci družbenih omrežij MEGGLE imeli priložnost pomeriti se v teh preprostih in zabavnih kulinaričnih dvobojih, ki so se začeli aprila letos. Glavna naloga je bila pripraviti in fotografirati predstavljeno jed ali sladico, nato pa to fotografijo objaviti na Facebook strani MEGGLE Slovenija v izzivu »Dvoboj smetane za kuhanje« in »Dvoboj sladke smetane« v komentarju izbranega recepta. Najbolj zabavno je bilo to, da so si tekmovalci lahko sami zbrali, s kom bodo tekmovali, z oznako osebe v komentarju objave.

Vsak dvoboj je trajal mesec dni, pravkar pa se je končal zadnji, 3. krog dvoboja.

Število všečkov naših sledilcev je odločilo o dveh najboljših kuharjih med tekmovalci, ki sta se konec novembra pomerila med seboj za končno zmago z novim receptom.

Za nagrado je seveda poskrbel MEGGLE Hrvaška, čeprav menimo, da je bila največja nagrada za tekmovalce še vedno zabava, bogatenje kulinaričnega znanja in ustvarjanje v kuhinji ter na koncu še odličen obrok, ki so ga pripravili in delili s svojimi najdražjimi.

To je prav tisto, čemur smo stremeli ob razmišljanju o teh kulinaričnih dvobojih – da bi kuhinja postala pravo mesto izražanja in navdiha za naše potrošnike, ustvarjalnost in zabava njihovih bližnjih.
Vsem tekmovalcem in sledilcem se zahvaljujemo za vaš trud, zavzetost, navdih in ustvarjalnost, ki ste jo vtkali v kulinarične dvoboje. Zmagovalkama Janji in Patriciji pa želimo, da še naprej uživata v kuhanju ter da se še naprej zabavata in s svojimi kulinaričnimi spretnostmi razvajata svoje najdražje.

Janja in Patricija sta dokazano Chef, torej Chefici svoje kuhinje!

MEGGLE je iz strani nemškega kmetijskega društva osvojil kar devet »Zlatih medalj« za kakovost

Kar devet MEGGLE izdelkov je prejelo »Zlato medaljo« Nemškega kmetijskega društva (DLG). Za MEGGLE je to posebno priznanje in potrditev vrhunske kakovosti izdelka. Še posebej pa nas veseli, da je MEGGLE osvojil »Zlato medaljo« v kategoriji »Dolgoročna kakovost izdelkov«.

Zaradi še trajajoče pandemije letos uradne podelitve nagrad Nemškega kmetijskega društva (DLG) ni bilo mogoče izvesti. Kljub temu pa imajo sodelavci v Nemčiji velik razlog za praznovanje, saj smo kot podjetje osvojili devet zlatih medalj v kategoriji potrošniških izdelkov.

MEGGLE je že pet let zapored za svojih osem izdelkov osvojil zlate medalje, letošnje nagrade pa samo potrjujejo nespremenljivo visoko kakovost naših izdelkov.

Izjemno smo veseli, da je MEGGLE v mesecu marcu letos že tridesetič prejel »Nagrado za dolgoletno kakovost izdelkov«, ki jo prav tako podeljuje DLG. S to nagrado se MEGGLE pridružuje drugim znanim nemškim podjetjem mlečne industrije v Nemčiji.

MEGGLE je iz strani nemškega kmetijskega društva osvojil kar devet »Zlatih medalj« za kakovost

MEGGLE Feine Butter / Fino maslo 250 g
MEGGLE Joghurtbutter / Maslo z jogurtom 250 g
MEGGLE Streichzart mit Joghurt / Ekstra mazljivo maslo z jogurtom 250 g
MEGGLE Streichzart ungesalzen / Ekstra mazljivo maslo brez soli 250 g
MEGGLE Streichzart gesalzen / Ekstra mazljivo maslo slano 250 g
MEGGLE Kräuterbutter Rolle / Maslo z zelišči v roli 125 g
MEGGLE Knoblauchbutter Rolle / Maslo s česnom v roli 125 g
MEGGLE Die Kräuter-Tube / Maslo z zelišči v tubi 80 g
Markenbutter Süßrahm ungesalzen 2 kg Block / Maslo z znamko iz sladke smetane brez soli v kosu 2 kg

Novo šolsko leto se je začelo!

Po dolgem in brezskrbnem poletju, med katerim so se bistre glavice naših otrok spočile, je čas, da jih pripravimo na šolske obveznosti in prihajajoče izzive.

Začetek šolskega leta s kakovostnimi pripravami je lahko ne samo naporen, temveč tudi zelo zabaven!

Zato smo za vas, dragi Gourmeggleovce pripravili nasvete, preproste recepte in majhne trike, ki vam bodo olajšali vrnitev v običajni šolski, delovni in življenjski tempo.

Pri pripravi »lunch« paketov ali malice za svoje otroke, bodite pozorni na ravnovesje med zdravo hrano in hrano, ki jo bodo vaši otroci dejansko pojedli (in ne zamenjali s prijatelji ali pustili v šolski torbi). Da bi vam pomagali najti prav to ravnovesje, pa vam nudimo naslednje nasvete za #najboljši otroški obrok:

  • Načrtujte vnaprej
  • Nakupite živila po načrtu
  • Načrtujte zdrave, hranljive in uravnotežene obroke
  • Bodite pozorni na velikost obroka
  • Ostanite ustvarjalni
  • Bodite praktični
  • Otroke vključite v proces priprave njihovih obrokov

Motivirajte svoje otroke in jih presenetite s POST-IT sporočilcem na malici. Nemudoma jih bo razveselil in potolažil. 😊

Prav tako lahko otroke prosite za pomoč pri izbiri hrane, ki jim jo boste pripravili za šolo, seveda odvisno od njihove starosti in spretnosti, pa jih lahko vključite tudi v samo pripravo. Presenečeni boste, kako zabavno jim je, ko se vam pridružijo v kuhinji. Izkoristite skupni čas, ki ga boste preživeli z njimi pri zabavni pripravi hrane, da se pogovorite o šoli in njihovimi hobiji izven le-te. Prav tako pa jih lahko spodbudite, da vam povedo, česa se veselijo. Srečevanje s sošolci in šolskimi prijatelji vsakemu otroku nariše nasmeh na obrazu, ne glede na starost in odpravi morebitno trenutno nelagodje.

Za konec, pa si lahko natisnete urnik, ki smo ga pripravili za vas, otroci pa ga lahko okrasijo z barvicami po želji. Skozi igro in zabavo je vse lažje!

Zavihajte rokave, saj se začenja drugi krog dvobojev smetane za kuhanje in sladke smetane!

Kako ste, Gourmeggleovci? Se že veselite vrnitve k običajnemu delovnemu in življenjskemu tempu, druženju s prijatelji, pripovedovanju o poletnih prigodah in nezgodah ter bolj prijetnih hladnejših dneh, ki so kot nalašč za kuhanje? Ali razmišljate, da bi se preizkusili v pripravah na zimo in pripravili odlično marmelado, ki jo boste podarili le zelo dobrim prijateljem? Preden se z navdušenjem odpravite na obisk polnih stojnic tržnic v iskanju najboljšega in najkakovostnejšega paradižnika – v obliki sliv, ki je idealen za pripravo paradižnikovega soka in omake in ki jih boste lahko shranili za dolgo zimo, se še malo ustavite – saj smo za vas pripravili nove »dvobojske« izzive!
Verjamemo, da ste polni energije in da bo vaše navdušenje izraženo z udeležbo v drugem krogu naših zabavnih in enostavnih kulinaričnih dogodkov. Od 1. septembra je na urniku vseh Gourmeggleovcev in tistih, ki bodo to še postali, na vrsti »Dvoboj smetane za kuhanje«, dva tedna kasneje, natančneje 15. septembra, pa se začne še naš »Dvoboj sladke smetane«. Na vas čakata dve preprosti in hkrati zelo okusni jedi (ena slana in ena izvrstna sladica – klasika v naših kuhinjah) kot kulinarični izziva, v katerih boste lahko pokazali vse svoje kulinarične sposobnosti, ustvarjalnost in borbenost z vašo najljubšo osebo – nasprotnik, ki si ga izberete sami in ki se bo z vami pomeril v dvoboju.
Spremljajte naše objave na Facebook strani MEGGLE Slovenija in razmislite, koga bi želeli videti kot svojega nasprotnika v zabavnem kulinaričnem dvoboju. Okusne MEGGLE nagrade čakajo na zmagovalca dvoboja. Zmaga je zagotovljena!

Začetki vedno prinašajo nekaj novega. Tako smo tudi mi v začetku tega leta sprejeli pomembno odločitev, ki se je trdno držimo in nas vse bolj osrečuje na strokovnem področju. Namreč, čeprav je bil za nas imperativ že zgodnji, smo se letos še bolj konkretno in odločno usmerili na komunikacijo in predstavitev MEGGLE izdelkov ter brezmejno postavljati potrošnike in njihove potrebe v ospredje.

Ni izdelka, niti znamke brez zadovoljnih potrošnikov. Je osnova in delamo na tem, da bo postala še trdnejša in da bi vsi, ki izbirajo MEGGLE izdelke za svoje zaveznike – v pripravi jedi v kuhinji in že narejene obroke – v vsakem trenutku vedeli, da je tradicija vtkana v ustvarjanje, znanje in moderen oziroma sodoben pristop. Kakovost MEGGLE izdelkov pri tem ostaja na visokem nivoju, na katerega so se potrošniki navadili.

PREOBLIKOVANJE EMBALAŽ IN INTERNETNE STRANI

A čas teče in moramo se mu prilagoditi, spremljati potrebe trga, imeti sodoben pristop ter nežno preoblikovati embalažo naših izdelkov. Do sedaj so novo preobleko embalaž dobili namaz Alpinesse, MEGGLE Premium maslo, konec julija pa bo novo podobo dobil še priljubljen MEGGLE Vajkrem.

Še vedno nas boste lahko prepoznali po modri deteljici s tremi listi in našem imenu z nežno, modernizirano preobleko embalaže izdelkov. Deteljico pa boste lahko še naprej videvali na naših internetnih straneh na Hrvaškem in v Sloveniji, ki smo jih prav tako letos osvežili in posodobili. Počasi in premišljeno delamo naprej.

PARTNERJI IN GONILNA SILA

Vodi nas močna želja, da smo najboljša izbira za naše potrošnike, partnerji v pripravi hrane in veter v hrbtu ne glede na njihove veščine v kuhinji ter nekdo na kogar se lahko obrnejo pri pripravi začrtanih obrokov. V kuhinji se je treba zabavati, igrati, sprostiti in ustvarjati ter to energijo skozi uživanje v obrokih deliti z drugimi. Če lahko pri tem na kakršenkoli način pomagamo, je naša misija v celoti izpolnjena!

Zato smo za vas, spomnimo, marca letos zagnali novo platformo oziroma skupnost gourmeggle.eu, kjer so naši potrošniki lahko našli navdih za pripravo obrokov in sodelovali v Gourmeggle izzivih ter prebudili chefe v sebi.

Pred nami je deloven in ustvarjalen preostanek leta.

Do konca leta pripravljamo še nekaj novosti v zvezi s širjenjem ponudbe, preoblikovanjem in dvigom kakovosti naših izdelkov. Ostanite z nami in bodite informirani pravočasno!
Hvala, ker ste z nami in uživate v MEGGLE izdelkih ter vsebinah, ki jih delimo z vami!

Pokažite, kako spretni ste v kuhinji in se odzovite na naš prvi dvoboj!

Pripravljeni, pozor, zdaaaj!

Dragi Gourmeggleovci, naši dvoboji so se pričeli, natančneje tisti v smetani: zavihajte rokave in pokažite, da ste Chef svoje kuhinje!

Dvoboj poteka na MEGGLE Facebook strani in traja do 15.5. Pridružite se nam, povabite nekoga, ki se vam zdi prav tako dober v kuhinji kot vi (pssst – ali nekoga, ki bi moral svoje kulinarične veščine še izpopolniti 😉) in ga povabite, da se odzove na dvoboju. Čakamo vas, najboljše izmed vas pa čakajo okusni paketi MEGGLE izdelkov!

Gourmeggle – mesto druženja in navdiha za že uveljavljene chefe in tiste v nastajanju!

Da bi se potrošnikom zahvalili za njihovo zaupanje in da jim pokažejo, da so slišani, videni in da jih MEGGLE Hrvaška spremlja, so v podjetju ustvarili skupnost Gourmeggle.eu. Tukaj lahko že uveljavljeni chefi in tisti v nastajanju najdejo nasvete, hitre in enostavne rešitve v kuhinji in recepte, MEGGLE pa jih bo skozi različne prihajajoče aktivnosti nagrajeval za njihovo vztrajnost in ljubezen do kuhanja. Gourmeggle – Chef svoje kuhinje je lahko vsak!

V preteklem letu, ko so bili gostinski obrati zaradi pandemije zaprti in ko smo hrano lahko le naročali ali si jo pripravljali doma, smo lahko ugotovili tudi kako dobro se znajdemo v svoji kuhinji. Nekateri so se v svojih kulinaričnih morjih odlično znašli, nekateri so surfali po oceanih, nekateri pa so poskušali zaplavati s pomočjo interneta in s klicanjem mater, babic, tet, očetov in dedkov priti do nasvetov za hitrejšo in lažjo pripravo jedi.

Ob ponovnem odprtju restavracij pa je pričakovati, da se bo druženje po domovih še nadaljevalo in da bodo pomembni nasveti za pripravo hitrih in enostavnih receptov ostali vtisnjeni v naših spominih še dolgo časa.

Gourmeggle.eu je skupnost, ki jo je ustanovilo podjetje MEGGLE Hrvaška z željo pomagati potrošnikom v kuhinji, jih navdihniti in hkrati prebuditi kuharje v vsakem od njih ter občasno nadgrajevati tudi njihove veščine pri pripravi jedi. Z omenjeno platformo si MEGGLE prizadeva razširiti in spodbuditi uživanje jedi, narejene z lahkoto in ustvarjalnim pridihom v krogu družine in prijateljev v objemu doma.

Gourmeggle – Chef svoje kuhinje je lahko vsak, ki mu jedi pripravljene po receptih na Gourmeggle.eu vlivajo navdih.

»Potrošnikom smo želeli pokazati, da so slišani, videni in da jih spremljamo. Poleg kakovostnih izdelkov, ki jih postavljamo v trgovine, nudimo tudi pomoč in podporo potrošnikom ter smo njihovi navijači ob vsakodnevnih spopadanjih v kuhinji. V MEGGLE proizvajamo mleko in mlečne proizvode, zato je logično, da ostajamo kjer smo »doma«, hkrati pa vsaj virtualno širimo družino MEGGLE. Zato naše zveste potrošnike vabimo, da se nam pridružijo pri ustvarjanju okusnih jedi in nas navdihnejo s svojimi – da z našo pomočjo postanejo pravi Gourmegglovci. Na Gourmeggle.eu pripravljamo nekaj zanimivih dvobojev za potrošnike, v katerih nam bodo kmalu pokazali, kako so se izkazali v kuhinji in kdo je boljši Gourmegglovec. Njihov trud pa bo seveda nagrajen.« je dejala Marica Oroz, vodja marketinga za jugovzhodno Evropo.

Gourmeggle – Chef svoje kuhinje pa ni zaživel le na spletni strani, temveč tudi na socialnih omrežjih podjetja MEGGLE – Instagramu in Facebooku.

Po navedbah podjetja MEGGLE Hrvaška so k pridružitvi skupnosti kuharjev Gourmeggle vabljeni vsi, ne glede na to, ali so začetniki ali odlični chefi.

Kako se borimo s posledicami zapiranja restavracij – Dining in is new dining out

»Lockdown«, delo od doma in šolanje na daljavo – novim življenskim razmeram v zadnjem letu se ni enostavno prilagoditi. Konec oktobra 2020 so se gostilne, restavracije in drugi gostinski obrati zaprli že drugič v letu.
»Nov vsakdan« nosi zagotovo eno od posledic povečanega uživanja hrane (in alkohola?) in večjega števila obrokov, pripravljenih doma. Obisk restavracije in prijetno druženje ob hrani je tako na silo pridobilo domačo obliko, ki je v odsotnosti alternative, ljudi spodbudila k izboljševanju svojih dotedanjih povprečnih ali (ne)obstoječih kulinaričnih veščinah.

Prav tako obstaja jasna povezava med vse večjim druženjem ob hrani doma in vrsto kuhinje, ki se pojavlja na naših krožnikih. V času zaprtja restavracij smo v kuhanju postali pogumnejši in bolj nagnjeni k drznejšim korakom v smislu preizkušanja novih okusov ter tujih kuhinj, kot so kitajska in mehiška.
V zadnjih letih se je izkazalo, da je število kupcev, ki so si doma zaželeli razburljivejših okusov, obiskalo oddelke trgovin, ki ponujajo živila, potrebna za pripravo jedi različnih svetovnih kuhinj. Prav omejitve delovanja restavracij pa so razlog za pospešeno prodajo tovrstnih živilskih izdelkov.
Seveda pa poustvarjanje restavracijskega počutja v objemu doma zahteva določeno stopnjo samozavesti v vlogi kuharja.
Od prvega »lockdowna« je vsak peti človek izboljševal svoje kulinarične spretnosti, dve petini pa jih pravi, da v kuhanju uživajo bolj, kot kdaj koli prej (Vir: Tesco research, April 2020).
Ljubezen do bivanja v kuhinji, izpopolnjene tehnike in razširjena paleta okusov bodo še marsikoga spremljala vsakodnevno in s tem spremenila njihove kulinarične navade. Pričakovati je, da bo tudi po ponovnem odprtju restavracij, večina ljudi še vedno raje ostala doma in pripravila druženje ob hrani za svoje prijatelje in družino.
Pandemija Covid-19 in restavracije v zaprtih prostorih pa nista edina dejavnika, ki vplivata na nove navade in želje ljudi; veliko vlogo igra tudi ekonomska negotovost. Ker je obisk restavracije ali gostilne v petek zvečer pogosto prva žrtev varčevanja, se bo »doživetje s hrano« najverjetneje še naprej selilo iz restavracij v naše domove.
Posledično se bomo vse pogosteje odločali za pojedino v domačem krogu, kar pomeni, da bo druženje s hrano v objemu doma prijetnejše in cenovno ugodneje.
Konec koncev, smo temu bili priča tudi po koncu prvega »lockdowna«, kjer so bili obiski restavracij redkejši.
Upamo lahko le, da nam bodo novo nastale navade poustvarjanja restavracijskega vzdušja doma, prinesle bližino prijateljev in družine na novem nivoju. To je v naša življenja, zaznamovana s pandemijo, vneslo novo vrednost.